Voeding bij kanker
Beste Anifit-team,
Voeding bij kanker - niet altijd gemakkelijk bij katten... hier is een kleine tip:
We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk de juiste voeding is bij kanker. Vooral granen bevorderen de groei van kanker, omdat ze veel suiker bevatten.
Maar het dieet van een kat veranderen is niet gemakkelijk, vaak niet eens mogelijk. Een kat is een beetje zoals mijn overgrootvader: "Wat de boer niet kent, dat eet hij niet!". Een kat leert van zijn moeder wat hij wel en niet moet eten. Dit onthoudt hij voor de rest van zijn leven. Als zijn moeder hem bijvoorbeeld laat zien dat je een muis vanaf de kop opeet, zal hij dat voor de rest van zijn leven doen en nooit een muis vanaf de achterkant opeten. Als een kat van jongs af aan blikvoer krijgt, is het een lang proces met veel geduld om het om te zetten naar barf, vaak lukt dat nooit. Dan moet je op zoek naar compromissen. Maar zelfs goed blikvoer wordt vaak afgekeurd en dan heb je nog granenvoer of zelfs droogvoer over. Vaak moet je dit compromis sluiten, want het belangrijkste voor een zieke kat is dat hij niet verhongert.
In onze praktijk komen we vaak zieke katten tegen die al heel lang 'slecht' eten of zelfs helemaal gestopt zijn met eten. Wat te doen?
Een tijdje geleden raadde een vriend mij een voeding aan voor mijn eigen kieskeurige kat. Er waren dagen dat mijn kat helemaal niets wilde aanraken. Ze verslond dit voer echter onmiddellijk. En tot op de dag van vandaag moet ze het overal hebben. Ze eet zelfs weer rauw vlees, mits er een beetje van dit voer doorheen wordt gemengd. Ze is ook weer aardig wat aangekomen
Sindsdien raad ik dit voer ook aan bij mijn patiënten in de praktijk die hun eetlust hebben verloren. En zie, zelfs dieren met een ernstige nierziekte begonnen weer te eten. Ik ben altijd weer verbaasd, omdat het voer vrij is van lokstoffen, wat ik niet kan geloven!!! Het is ook graanvrij, conserveermiddelvrij en perfect samengesteld voor een kat met een dierlijk gehalte tot 99%. Dierlijke bijproducten zijn niet de gebruikelijke afvalstoffen, maar alleen pens, hart, slokdarm, lever, kippenmagen, nieren, longen, stront en karkassen.
Maar het belangrijkste voor mij is dat het voer wordt geproduceerd in Zweden, waar het dierenwelzijn voor boerderijdieren veel hoger is dan hier. Koeien moeten in de wei staan en er moet stro en daglicht in de stallen zijn, antibiotica mogen niet profylactisch worden gebruikt, etc. Dus fabriekslandbouw is daar gewoon niet mogelijk! Fabriekslandbouw is daar dus gewoon niet mogelijk! En dat geeft me een goed gevoel als ik mijn dieren hier op een soorteigen manier voer, daarom is vlees noodzakelijk voor een carnivoor.
Ik heb een tegoedbon voor de eerste bestelling, die ik hier graag aan je doorgeef als je het voor je kat zou willen uitproberen. Helaas is dit voer niet goedkoop, maar de kwaliteit en het houden van de boerderijdieren is absoluut goed. Hier geldt hetzelfde als bij ons: als het vlees 1,50 kost in de goedkope toonbank, dan wil ik niet eens weten wat voor leven het dier heeft gehad ;-/
Het voedsel is van Anifit: www.nurdasfutter.de
Kortingscode voor eerste bestelling: Gezonde voeding
Andrea Gengenbach, THP december 2018
Dit ervaringsverslag is automatisch vertaald.